A BRUBECK termékek előállítása során a legfejlettebb textilipari technológiákat alkalmazzuk, hogy kiváló minőségű terméket használhasson. Egyedi design, a funkcionalitáshoz jól megválasztott anyagösszetétel, egyedi szálillesztések, saját szabadalmazott gyártási eljárások, valamint a leghatékonyabb technológiai megoldások garantálják az első osztályú minőséget.

A nanotechnológia alkalmazása a textiliparban az egyik legfontosabb fejlesztési irány. Ez elsősorban a szálgyártás, a kikészítés és a bevonatkészítés területén figyelhető meg. Sokat ígérők azok a kutatások, amelyek arra irányulnak, hogy a nanotechnológia alkalmazásával a textilanyag tulajdonságait javítsák vagy újszerű tulajdonságokkal ruházzák fel azt. E téren már számos fontos gyakorlati eredmény is született, melyeket a BRUBECK termékek gyártása során fel is használunk.

Kiváló minőségű természetes anyagok mellett kiemelkedő funkcionalitással bíró technikai alapanyagokat alkalmazunk. Sokan idegenkednek a műszálaktól, de felejtse el, amit eddig tapasztalt és amit erről eddig gondolt! Nem az olcsó távol-keleti műszálból készülnek termékeink! A modern, új típusú műszálak a fejlesztéseknek köszönhetően már sokkal többet nyújtanak, mint a természetes szálak önmagukban. A kényelmes, bőrbarát viselet mellett olyan képességekkel rendelkeznek, amit a természetes szálak nem tudnak.

Mindegyik termékünk kétrétegű, termoaktív, antiallergén anyagokból készült, emellett antibakteriális, gombásodást gátló, jó nedvesség-elvezető és jól levegőző tulajdonságokkal bírnak, gyorsan száradnak. Fokozott izzadás mellett sem kell kellemetlen testszagtól, bőrirritációtól tartanunk.

A varrás nélküli, egyben kötött technológia, illetve ahol varrás szükséges, a laposan eldolgozott varratok is a maximális kényelmet szolgálják. Nincsenek bevarrt címkék, melyek kényelmetlen érzést keltenek, illetve dörzsölik a bőrt. A cipzáras termékeknél a cipzár belső fele is szépen eldolgozott, ezek sem okoznak kidörzsölődést, kényelmes mozgást biztosítanak. A színes mintákkal ellátott termékek esetében fontos megemlíteni, hogy a rajta lévő nyomatok is a legújabb technológiával készültek. Olyan speciális eljárást alkalmazunk, amely nem rontja a ruházat kitűnő termoaktív tulajdonságait, az anyag szerkezetét sem befolyásolja, továbbá a festék sem irritáló hatású.

Termékeink rendelkeznek a STANDARD 100 by OEKO-TEX® minősítéssel. Ez a megkülönböztető jelölés a textil termékek világszerte legismertebb környezetvédelmi tanúsító védjegye, amely jelzi a vásárlók felé, hogy a termék ártalmas anyagokat nem tartalmaz, ezért biztonságos és bőrbarát.

Termékeinket folyamatosan fejlesztjük, beépítve a legújabb tudományos kutatások eredményeit, figyelembe vesszük a profi sportolók, BRUBECK nagyköveteink használat során szerzett tapasztalatait, vásárlók visszajelzéseit. Egyedi, kiváló minőségű termék gyártásához elengedhetetlen az innovatív technológia és a kiváló minőségű alapanyag. A BRUBECK márka termékeihez a textiliparban elérhető legjobb minőségű alapanyagokat használjuk, szoros partneri kapcsolatban állva a világon jól ismert és elismert szállítókkal, ami garantálja a minőséget és a kiváló funkcionalitást.

Ha minőséget választ, a környezetre is jó hatással lesz, hiszen a tartóssága miatt sokáig élvezheti a termékek kiváló funkcióit. Alapanyagaink megválasztásánál a maximális kényelem és funkcionalitás mellett, törekszünk a fenntartható és környezetbarát anyagok használatára is. Mi sem tükrözi ezt jobban, mint a legújabb felhasznált technológiánk: a SENSIL® 6.6 fonalak!

Az okos választás

 

A Nilit gyár új alapanyag portfóliójában a SENSIL® 6.6 fonalak képviselik a poliamid gyártás következő generációját. A SENSIL® márkanév egyet jelent a maximális minőséggel, a környezettudatossággal és a fenntarthatósággal. Ez az első lépés, ami elhozza az emberek számára a prémium minőséget és funkcionalitást a bolygónk megvédése érdekében. 

A SENSIL fonalat tartalmazó termékeink beváltják azt az ígéretet, miszerint az okos ruházkodás egy tényleges és hasznos befektetés, a közös zöld jövőbe. Az új környezetbarát gyártási technológia és a NILIT több mint fél évszázados tapasztalata garantálja, a legjobb minőséget és funkcionalitást.

A Sensil Innergy egy kerámiabevonatos, módosított poliamid mikroszál, amely a funkcionalitását természetes ásványi anyagok hozzáadásával éri el. A Sensil Innergy szálból készült textilia kiváló tulajdonságait, jótékony hatásait független laboratóriumi ( Hua Mao Nano-Tech Co Ltd – Taiwan, Centexbel – Belgium, SGS – Svájc, Testex Ag – Svájc ) tesztek igazolják. Az ebből készült termékek az emberi test leadott hőjét átalakítják hosszú hullámú infravörös sugárzássá (FIR). Az emberi test által kibocsátott termál energia is tartalmaz infravörös sugarakat, ezeket is az átalakított sugarakkal együtt visszaküldi a test irányába. Ez a sugárzás emberi szem számára nem látható, csak kellemes sugárzó hőként érzékeljük.

Minél intenzívebb a mozgás, annál nagyobb a hőkibocsátás, annál hatékonyabb a visszasugárzás. A kellemes hőérzeten túl, ezek a sugarak akár 4 cm mélyen behatolnak a bőr alá és ott fejtik ki pozitív hatásukat. A hosszú hullámú infravörös sugárzás stimulálja a mikrocirkulációt, azaz a legkisebb erekben történő véráramlást, növeli az izmok rugalmasságát, regenerálódó képességét, lehetővé teszi a sebek gyorsabb gyógyulását, segít a bőr alatt lerakódó zsír, a cellulitisz elégetésében, a bőr kollagén tartalmának növelésében. A Sensil Innergy fonallal kötött textilek bizonyítottan UV védelmet nyújtanak. A belőle készült textiláru tartós, a kiváló tulajdonságát többszöri mosás után is megtartja. Angol nyelvű tanulmány a témában az érdeklődőknek és kétkedőknek ITT

A Sensil Innergy a Nilit Innergy továbbfejlesztett, fenntartható utódja. *Bizonyos termékeink még a korábbi alapanyag felhasználásával készültek.

Kávérajongók! Ezentúl nem csak belsőleg fog aktivizálni a kávé. Sensil Heat a kávébab külső héjából készült karbonszállal egyesített poliamid, amely nagyfokú termoizolációs képességekkel rendelkezik. A test hőveszteségét megakadályozza, melegen tart, de véd a túlmelegedés ellen is. Laboratóriumi tesztek igazolják (TTRI – Taiwan, Centexbel – Belgium, SGS – Svájc), hogy a Sensil Heat fonallal kötött textilek 10°C-kal melegebb érzetet nyújtanak, mint a normál, kávékarbon adalék nélküli egyéb referencia textilek.

Kimagasló antibakteriális tulajdonsága mellett erős dezodoráló hatása van, tökéletes a nedvesség-elvezető képessége, friss, izzadásmentes érzetet, maximális kényelmet biztosít egész napra. A belőle készült textília tapintása finom, puha, bőrbarát anyaga miatt kellemes viselet. A textil többszöri mosás után is megtartja kitűnő tulajdonságait, mivel az adalék a fonalba van integrálva, nem csak bevonatként van rádolgozva.

A Sensil Heat a Nilit Heat továbbfejlesztett, fenntartható utódja. *Bizonyos termékeink még a korábbi alapanyag felhasználásával készültek.

A Sensil Breeze egy módosított poliamid mikroszál, mely speciális csatornás szálszerkezetének köszönheti kiváló tulajdonságait. Az ebből készült anyagok magas hőmérsékleten nagyfokú frissességet és kényelmet biztosítanak. A puha, lágy, kellemesen hűvös, selymes tapintású, rugalmas termékek hűtik a testet és gondoskodnak az optimális hő- és nedvesség-elvezetésről és a hatékony szellőzésről.

Laboratóriumi tesztek igazolják (Centexbel Textile Research Center – Belgium), hogy a Sensil Breeze fonal 1 °C-kal képes csökkenteni a bőrfelület hőmérsékletét, ami nem tűnik soknak, de jelentősen növeli a test hatékonyságát és fizikai teljesítményét, nagy mértékben hozzájárul a kényelem érzéséhez. Ezen felül a bőrnek UV védelmet is nyújt. A belőle készült textilek garantáltan nem okoznak irritációt és a bőrrel érintkezve teljesen természetes érzetet keltenek még erősebb verejtékezés során is. Gyorsan szárad.

A Sensil Breeze a Nilit Breeze továbbfejlesztett, fenntartható utódja. *Bizonyos termékeink még a korábbi alapanyag felhasználásával készültek.

A Sensil Bodyfresh egy módosított poliamid mikroszál, mely az extrém ellenálló antibakteriális adalékanyagtól nyeri el kitűnő funkcionalitását. Laboratóriumi tesztek igazolják (Hohenstein Institute – Németország), hogy a Sensil Bodyfresh alapanyagból készített textilek meggátolják a kellemetlen szagok kialakulásáért felelős baktériumok szaporodását, sőt a testtel érintkezve az ott lévő ilyen baktériumok 99,9 %-át elpusztítják. Bizonyított, hogy a fonal festett verziója is megtartja ezen kitűnő antibakteriális tulajdonságát, tehát a színes textilek esetében is fennáll a védelem. Tesztelték továbbá, hogy a mosások során mennyire változik az anyag ezen tulajdonsága. Megállapítást nyert, hogy a Sensil Bodyfresh rendkívül ellenálló és tartós, 50 mosást követően is ugyanolyan hatékony védemet nyújt. Ennek az az oka, hogy az antibakteriális adalék a szálba van integrálva és nem a kész fonal van bevonatolva. Ezen felül extrán puha, természetes tapintású textil készíthető belőle, mely teljesen irritáció mentes, antiallergén, rugalmas és rendkívül kényelmes viselet.

A Sensil Bodyfresh a Nilit Bodyfresh továbbfejlesztett, fenntartható utódja. *Bizonyos termékeink még a korábbi alapanyag felhasználásával készültek.

A BRUBECK termékekhez a legjobb minőségű, legfinomabb merinó gyapjúszálat használjuk fel, mely Ausztráliából származik. A gyapjú mindenki számára jól ismert alapanyag, melyet általában a téli hideggel asszociálunk. Comfort Wool és Active Wool termékeink mind a négy évszakban használhatóak, az Outdoor Wool pólók pedig kánikulában is kellemes közérzetet garantálnak. A merinó gyapjú megfelelő technológiai eljárások következtében nem csak tökéletes melegítő hatással bír. Kiváló termoizolációs képessége mellett jó hőkiegyenlítő, jól szellőző, nedvesség-elvezető, antiallergén, antibakteriális, tapintásra finom puha, nem irritáló, nem szúrós anyag készíthető belőle, amely könnyű, lágy és funkcionális.

A saját súlya 35%-ának megfelelő mennyiségű nedvességet képes elszívni úgy, hogy nem okoz kellemetlen érzetet. Modern szintetikus szálakkal kombinálva technológiailag a piac leghaladóbb textíliáit lehet belőle előállítani. Az optimális anyagkombináció lehetővé teszi, hogy a belőle készült textiláru rugalmas, kényelmes viselet, könnyen kezelhető, mosás során sem filcesedik és megtartja formáját. Ha eddig idegenkedett a gyapjútól, mert durva, irritáló anyagnak tartotta, a termékeink kipróbálása után garantáltan megváltozik a véleménye.

A Schoeller a textiliparban egy vezető svájci márka, amely a kiemelkedő minőségű gyapjújáról híres. A BRUBECK gyapjú termékei teljes egészében a Schoeller által gondosan feldolgozott ausztrál merinó gyapjúból előállított minőségi fonalból készülnek. A gyártási folyamat alatt a gyapjúszálból teljesen antiallergén, prémium fonal jön létre. A fonalgyártás során a cég olyan haladó, innovatív technológiát alkalmaz, amely magas fokú minőségi és szigorú környezetvédelmi követelményeket tart szem előtt. A BRUBECK márka büszke a partneri együttműködésre a Schoeller márkával. Ez garantálja a gyapjúból készült termékeink magas minőségét is.

A 3D technology egy speciális anyagszerkezetet jelent, amely egy 3D hálós felépítésű textília. Miközben a testre szépen rásimul, így kényelmessé téve az edzést, ez a kötésszerkezet gátolja, hogy az intenzív mozgás következtében nedves bőrfelületre az anyag rátapadjon, ezáltal kellemetlen érzést keltsen. Elősegíti a gyorsabb nedvességelszívást, biztosítja a hatékony szellőzést, a test hűtését. Megakadályozza a baktériumok elszaporodását, irritáció és gombásodás kialakulását.

A 3D PRO technológia egy tovább fejlesztett, innovatív megoldás, amely a textil tökéletesített 3D hálós szerkezetén túl bizonyos területeken speciális kötési módot alkalmaz a fokozott izzadás elvezetésére és az anyag jobb szellőzése érdekében. Az ultrakönnyű, porózus és vékony textil tökéletes kényelmet, kellemes hűtést biztosít intenzív mozgás közben még magas hőmérsékleten is. Megakadályozza a baktériumok elszaporodását, irritáció és gombásodás kialakulását. Ezeket a termékeket használhatja kültéren és teremben is, futáshoz, bármilyen edzéshez, biciklizéshez, túrázáshoz, kiránduláshoz, mászáshoz és minden olyan intenzív tevékenységhez javasoljuk, amelyet magas hőmérsékleten végeznek, illetve erős izzadással jár. Kiválóan funkcionál nyári hátizsákos túrákhoz is, utazásokhoz, ahol fontos a kényelem mellett a ruha súlya, terjedelme, nem utolsó sorban rendkívüli előny, hogy nagyon gyorsan szárad és izzadás közben sem kell kellemetlen szagoktól tartanunk. Ugyanakkor hűvösebb időben a megfelelő termoaktív második réteggel ideális aláöltözet is intenzív mozgáshoz.

Az AIR BALANCE technológia célja, hogy szabályozza a légáramlást, maximalizálja a szellőzést és hűtse a test felületét intenzív mozgás közben, növelje a viselőjének kényelmét, teljesítményét. Ezt úgy érik el, hogy szellőzőcsatornákat, különböző méretű lyukakat kötnek bele a termékbe az erős izzadásnak, kimelegedésnek kitett részeknél, de ez a termék esztétikai megjelenését nem befolyásolja. Ezek a speciális kötésszerkezettel kialakított szellőzőzónák a termék felületének akár 33%-át is kiteszik.

BRUBECK AirJet System egy technológia, melynek eredményeként egy különleges finomított és funkcionális fonal jön létre. A művelet során nagy levegőnyomás segítségével mikroszállal körbepréselnek egy másik szálat, az esetek többségében elasztánt vonnak be így poliamid mikroszállal. Ez egy különlegesen puha és viselés során ellenálló terméket eredményez, amely többszöri mosás után is megőrzi alakját, puhaságát. A körbepréselt volta miatt az elasztán a testtel nem érintkezik, így azt nem irritálja, de biztosítja a kellő rugalmasságot, a megfelelő illeszkedést. A testhez simulva elősegíti a jobb nedvesség-elvezetést.

Szabadalmazott gyártási technológia, mely során kivételesen puha, lágy, selymes tapintású kötött termék készül, ami teljesen bőrbarát és irritáció mentes.

A BTP covering system azt jelenti, hogy a spandex szál köré polipropilén szálat fonnak. A spandexet a termék rugalmasságának fokozására használjuk, de önmagában a bőrrel érintkezve irritációt okozhat, illetve nem túl kényelmes, különösen, ha intenzív mozgás vagy a meleg idő miatt izzadunk. Azért, hogy a kényelmet ne kelljen feláldozni a funkcionalitás miatt, kifejlesztették a BTP covering system technológiát, mely mindkettőt ötvözi. A termékeknek megadja a megfelelő rugalmasságot, de az irritáló anyag sehol sem ér a bőrhöz ennek a technológiának köszönhetően.

Ez egy ultravékony, magas sűrűségű, nyitott cellás habból készült betét, amely minden huppanót kipárnáz a hosszú bicikliút során. A kényelem mellett biztosítja a nedvesség hatékony elvezetését, gyorsan szárad, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik és bizonyos rugalmassággal is bír. Megakadályozza az irritációt, a kidörzsölődést. A két nem anatómiai különbségeit figyelembe véve, a test formájához igazodva külön férfi (Titan) és női (Stark) modell áll rendelkezésre. Ezek a betétek egy professzionális olasz gyártó termékei.

A Supplex egy nagyon vékony, rugalmas, módosított poliamid mikroszál, amely rendkívül magas levegő és páraáteresztő képességgel rendelkezik. Eme tulajdonsága a maszkoknál rendkívül fontos azért, hogy a légzés páratartalma ne tegye nedvessé a maszk elejét, ne vizesedjen le. Az aláöltöző/sportkesztyűk esetében a fokozott izzadás rendkívül gyors elvezetése szintén nagy jelentőséggel bír. A Supplex tartalmú anyagok nem fakulnak és nem bolyhosodnak.

Az ezüstionokkal egyesített szálból készült textíliák erőteljesen gátolják a baktériumok szaporodását és a meglévő baktériumokat velük kapcsolatba lépve elpusztítják. Ennek következtében ezek a textilek kiemelkedően dezodoráló hatásúak. Ezen tulajdonság miatt nagyon előnyös az alkalmazása a fokozott izzadással járó intenzív mozgáshoz az aláöltözeteknél, pl zoknik, maszkok, mivel nagy mértékben megakadályozzák a kellemetlen szagok kialakulását.

A természetes pamut mikroszál sokak számára ismert, gyakran használt alapanyag. A kiváló tulajdonságait más szintetikus szállal együtt használjuk, hogy a legmegfelelőbb funkcionalitást érjük el.

Ez a logo egy módosított polipropilén mikroszálat jelöl, melynek erőteljes antibakteriális és gombásodást gátló hatása van. Ennek az alapanyagnak a felhasználásával kötött termékek nem csak funkcionálisak, de viselésük is kellemes még intenzív mozgás során is.