Szállítási feltételek

KEDVES VÁSÁRLÓINK! 

 

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy webáruházunk csak 6000 forint (fuvardíj nélkül értendő) feletti értéket szállít ki. Webshopunk jelenleg csak Magyarország területén belül vállal szállítást. Külföldi kiszállítással kapcsolatosan vedd fel velünk a kapcsolatot az hello@t-active.eu címen!
 

 

SZÁLLÍTÁSI HATÁRIDŐ

A termékek szállítási ideje függ attól, hogy melyik raktárunkban találhatóak:

1. Helyi raktárunkból  1-2 munkanapon belül fel tudjuk adni a rendelt árut.
2. Kinti raktárból behozandó tételek feladása általában 5-8 munkanapon belül történik.

Nagy helyi készlettel rendelkezünk, de kérjük, vedd figyelembe, hogy a webshopunk széles választéka miatt nem minden modell, szín és méret érhető el azonnal a magyarországi raktárról. Az árufeltöltés folyamatos, általában nem kell sokat várni a rendelt termékre. Amennyiben több terméket is rendeltél egyidejűleg, úgy a termékeket együtt szállítjuk ki, részszállítást nem teljesítünk, csak ha külön kéred. Ez esetben mind a két vagy több szállítás díját rád terheljük. Előfordulhat, hogy bizonyos esetekben később tudjuk csak feladni a csomagod. Nagyobb késés esetén tájékoztatunk a késés okáról, mértékéről és a várható szállítási időpontról. Az év végi időszakban gyakrabban előfordulhatnak csúszások és nem mindig áll módunkban külön értesítést küldeni a késésről. Természetesen, ha a határidő nem felel meg, elállhatsz a szerződéstől. Igyekszünk mindenkinek a lehető leghamarabb teljesíteni. Megértésed és türelmed nagyon köszönjük! 

 
Futárszolgálattal GLS  igénybevétele esetén a csomagot utánvéttel a feladást követően másnap megkapod, banki átutalásos fizetési mód esetén a teljes összeg beérkezése után adjuk fel az árut, ezután következő munkanapon szállítjuk ki a megadott címre. A tapasztalataink alapján tájékoztatunk, hogy a FOXPOST házhozszállítás a csomag átadásától számítva több munkanapot is igénybe vehet! E-mailben értesítünk a feladásról.
 
FOXPOST automatába történő kiszállítást is általában max 5-8 munkanapon belül tudjuk teljesíteni, de a szolgáltató csúszásáért a felelősséget nem áll módunkban vállalni. A raktáron lévő árut legkésőbb a rendelést követően másnap feladjuk, de a kinti raktárainkból származó termékeket csak később tudjuk feladni. Az automatába történt feladásról e-mailben tájékoztatunk. 
 
Ha bármilyen oknál fogva nem kapod meg az árut a megadott határidőn belül, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot! Segítünk! 

KISZÁLLÍTÁS

 A csomagot az alábbi módokon tudjuk Önnek eljuttatni:

Előzetes egyeztetés után lehetőség van a csomag személyes átvételére székhelyünkön. Ebben az esetben nincs kiszállítási díj, az átvétel ingyenes. Ha ezt a módot választod, készpénzben kérjük az áru ellenértékét, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni. Természetesen átvétel előtt átutalással is kiegyenlítheted a számlát, az összeg befolyása után tudjuk az árut átadni. 

 

Kérhet házhozszállítást GLS futárszolgálattal. Ennek a díja utánvéttel 1900 forint,  előre utalással 1800 forint.  A díj Magyarország területén belül érvényes.

A futár munkanapokon érkezik 8-17 óráig, ezért érdemes olyan címet megadni, ahol napközben tartózkodsz. Sajnos a kézbesítés időpontját nem áll módunkban egyeztetni. 

Csomagod FOXPOST szolgáltatással is feladjuk. Ebben az esetben kérheted automatába történő feladást, illetve a házhozszállítást is. 

  • Automatába történő szállításkor a csomag átvételi pontra érkezése után a szolgáltató SMS-ben értesíti a címzettet és az üzenetben küld egy egyedi azonosító kódot, amely segítségével nyithatod ki az automata megfelelő ajtaját. A nyitókóddal bárki átveheti a csomagot az automatából. A csomag felvételére 3 nap áll rendelkezésre! Az utánvét összegét az automatáknál csak bankkártyával lehet kifizetni.  FOXPOST automatába szállítás díja 1290 forint.
  • FOXPOST házhozszállítási szolgáltatását is igénybe veheted. Házhozszállítás esetén a futártól személyesen a címzett, a címhelyen tartózkodó családtagok, meghatalmazottak vehetik át a küldeményt. A kiszállítást megelőzően a futár telefonon egyeztet a címzettel az átvétel időpontjáról. Sikertelen kézbesítést követően a futár nem hagy értesítést, hanem a szolgáltató ügyfélszolgálata veszi fel a kapcsolatot a címzettel telefonon, hogy egyeztessenek a kiszállításról. FOXPOST házhozszállítás díja utánvéttel 2400 forint. A csomag és az utánvét összegét a futárnak csak készpénzben tudod kifizetni. 

FIZETÉS

Készpénzben, banki átutalással, bankkártyás fizetéssel és utánvéttel tudod kiegyenlíteni az áru értékét.  A FOXPOST automatáknál kizárólag bankkártyával tudsz fizetni. Készpénzben a személyes átvételkor, a GLS és FOXPOST futárnál fizethetsz.

Bankszámlaszámunk: OTP Bank 11701011-21453740  

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a kiszállított termékekről minden esetben számlát állítunk ki, melyet rendszerünk automatikusan elküld az általatok a rendeléskor megadott email címre. A kiszállított csomagban ezért nem küldünk nyomtatott számlát. 

REKLAMÁCIÓ

Minden esetben törekszünk, hogy a termékeinkkel maximálisan meg legyetek elégedve. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy kifogástalan termékek kerüljenek a hozzátok, hiszen hosszú távon számítunk rátok. Előfordulhat azonban, hogy mégis hibás termék kerül kiszállításra. Kérjük, hogy ezt a problémát mihamarabb jelezd nekünk a hello@t-active.eu email címen. Hivatkozással a rendelésszámra írd meg, milyen hibát észleltél és azt, hogy melyik megoldást választod az alábbiak közül.

 

Hibás áru

A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek.

A szavatosság a fogyasztóvédelmi törvény szerint a termékeknek már a vásárlás pillanatában meglévő, rejtett gyártási hibából eredő sérüléseire, hiányosságaira érvényes. Szavatosság nem vonatkozik a használat során elhasználódásból, nem rendeltetésszerű használatból, nem jó méretválasztásból, nem megfelelő ápolásból, kezelésből vagy egyéni sajátosságokból adódó kopásokra, sérülésekre. Nem érvényesíthető szavatosság a használat során külső tárgy behatása miatt keletkezett anyag sérülésekre sem.

Hibás áru esetén kérheted a termék cseréjét ugyanolyan termékre, de választhatsz helyette másik terméket is. Ha a másik termék értéke magasabb a reklamált termék értékénél, akkor a különbözetet átutalással vagy utánvéttel készpénzben/kártyával a futárnak kell kifizetni. Ha a hibás termék kapcsán elállnál a szerződéstől, akkor küldd vissza a terméket és a vételárat a visszaküldés költségével együtt a hibás áru kézhezvételétől számított 14 napon belül visszautaljuk. Ha készpénzben fizetted az árut, ne felejtsd el megadni bankszámlaszámod, ahova utalni tudunk.
Ha a választott másik termék olcsóbb, mint az eredeti hibás termék, akkor a két vételár különbözetét természetesen visszautaljuk a részedre. 

Kérjük, töltsd ki a lenti Űrlapot. Hibás áru esetén az extra szállítási költség minden esetben minket terhel.

ELÁLLÁS / VISSZAVÉT

Akkor is kérheted a termék cseréjét és visszavételét, ha nem hibás termékről van szó, csak meggondoltad magad és elállsz a szerződéstől. Az átvételtől számított 14 napon belül jelezd felénk a döntésed a visszaküldési űrlap kitöltésével.  Az elállás megindoklása nem kötelező, de örülnénk, ha döntésed okait megosztanád velünk, hogy a jövőben minél jobban tudjuk kiszolgálni vevőinket. Az áru ellenértékét az általad megadott bankszámlaszámra visszautaljuk a termék visszaérkezése után 14 napon belül. 

A fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogát olyan termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza. (fehérneműk, zoknik).

CSEREFELTÉTELEK/VISSZAVÉT FELTÉTELEK

Csak eredeti, ép csomagolásban visszaküldött, címkével ellátott, sértetlen árut áll módunkban visszavenni, amit még nem vettél használatba. A csomagolást ne tépd fel, ne ragassz rá semmit! A címkét ne vágd ki, míg nem próbáltad fel a terméket! A visszaküldött áru sértetlenségét (termék sértetlensége, eredeti csomagolása) munkatársunk ellenőrzi, mely folyamatot a csomag kibontásától az átvizsgálásáig videokamerával rögzítünk a félreértések elkerülése végett. Ha a terméket használatba vetted, illetve nem tudod hiánytalan csomagolásban, sérülésmentesen visszajuttatni, a címkét eltávolítottad, akkor nem áll módunkban visszavenni és a vételárat visszafizetni. 

Ha a csomag átvételekor sérülést találsz a dobozon, kérjük rögtön az átvétel pillanatában jelezd a futárnak, akivel kárjegyzőkönyvet kell felvenni. Jegyzőkönyv hiányában nem tudunk szállítást érintő reklamációt elfogadni.

Amennyiben a termékről felbontás után derül ki, hogy bizonyítottan sérült és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a terméket a fentiek szerint ingyenesen kicseréljük.

Egészségügyi okokból a fehérneműk és zoknik esetében csak a hibás áruk cseréjére van lehetőség.

Reméljük, hogy termékeinkkel és az esetleges reklamációs ügyintézésünkkel meg leszel elégedve és sokáig az ügyfeleink között tisztelhetünk. Jó vásárlást!

VISSZAKÜLDÉS MENETE

1. Először is a visszaküldés menetének meggyorsítása érdekében kérjük töltsd ki az alábbi ürlapot! Az üzenet mezőben ne felejts el kitérni a termék(ek) pontos nevére és specifikációjára (szín, méret), hogy pontosan tudjuk, mire szeretnél cserélni. Elállás esetén ezt a mezőt üresen hagyhatod vagy leírhatod az elállás okát, ha szeretnéd. Ezzel segítesz, hogy információkat gyűjtsünk a problémákról a termékfejlesztéshez. 

Ű R L A P 

2. Az űrlap elküldése után, nincs más teendőd, mint a kérdéses árut eljuttatni hozzánk. Ennek több módja van. Az árut elküldheted egy általad választott szállítási módon. A nem hibás termék visszaküldésének költsége téged terhel, a hibás termékek visszaküldési díját megtérítjük. 

Kérjük, hogy a visszaküldeni kívánt csomagon tüntesd fel a rendelés számát a gyorsabb feldolgozás érdekében!

Székhelyünk címe:

BRUBECK Magyarország Kft 
2097 Pilisborosjenő
Ezüsthegyi út 2/a

vagy

Ha FOXPOST automatán keresztül rendeltél, akkor az eredeti megrendeléshez tartozó nyitókóddal ki tudod nyitni annak a csomagautomatának az ajtaját, amibe rendelésed érkezett. A kód 14 napig érvényes. Így a visszaküldés díja 990Ft, amit az automatánál tudsz kifizetni bankkártyával. 

Ha más szállítási móddal rendeltél, akkor is feladhatod a csomagot FOXPOST-tal a Pilisborosjenő Coop automatába. A csomagot neked kell a Foxpost rendszerén keresztül regisztrálnod a feladáshoz. 

Szállítási feltételek

KEDVES VÁSÁRLÓINK! 

A MEGLÉVŐ RAKTÁRKÉSZLETÜNKRŐL AZONNAL TUDUNK SZÁLLÍTANI. A GYÁRBÓL ÉRKEZŐ TERMÉKEKRE JELENLEGI RENDKÍVÜLI HELYZETBEN MEGNÖVEKEDETT SZÁLLÍTÁSI HATÁRIDŐKRE LEHET SZÁMÍTANI, DE NEM SZÁMOLUNK JELENTŐS KÉSÉSEKKEL. A NYERSANYAG-BESZERZÉSI PROBLÉMÁK MIATT ELŐFORDULHAT, HOGY EGY-EGY TERMÉKÜNK ÁTMENETILEG NEM ELÉRHETŐ. MINDENKÉPPEN VISSZAJELZÜNK, HA A RENDELT TERMÉKET NEM TUDJUK  FELADNI. A KISEBB KÉSÉSEK MIATT KÜLÖN ÉRTESÍTÉST NEM KÜLDÜNK. MEGÉRTÉSÜKET, TÜRELMÜKET KÖSZÖNJÜK! MINDENKINEK JÓ EGÉSZSÉGET ÉS AKTÍV, SPORTOS NAPOKAT KÍVÁNUNK! 

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy webáruházunk csak 5000 forint (fuvardíj nélkül értendő) feletti értéket szállít ki. Webshopunk jelenleg csak Magyarország területén belül vállal szállítást. Külföldi kiszállítással kapcsolatosan vegye fel velünk a kapcsolatot az info@t-active.eu címen!
Folyamatosan törekszünk arra, hogy a megrendelt áru mihamarabb eljusson Önhöz a legkedvezőbb áron. 

 

SZÁLLÍTÁSI HATÁRIDŐ

A termékek szállítási ideje függ attól, hogy melyik raktárunkban találhatóak:

1. Helyi raktárunkból  1-2 munkanapon belül fel tudjuk adni a rendelt csomagját
2. Kinti raktárból behozandó tételek feladása általában 5-7 munkanapon belül történik.

Nagy helyi készlettel rendelkezünk, de kérjük, vegyék figyelembe, hogy a gyár széles választéka miatt nem minden szín és méret érhető el azonnal a magyarországi raktárról. A gyárból hetente, gyakran hetente többször is kapunk árut, ezért általában nem kell sokat várni a rendelt termékre. Előfordulhat, hogy bizonyos esetekben később tudjuk csak feladni csomagját. Nagyobb késés esetén tájékoztatjuk a késés okáról, mértékéről és a várható szállítási időpontról. Az év végi időszakban gyakrabban előfordulhatnak csúszások és nem mindig áll módunkban külön értesítést küldeni a késésről. Természetesen, ha a határidő nem felel meg, elállhat a szerződéstől. Igyekszünk mindenkinek a lehető leghamarabb teljesíteni. Megértésüket és türelmüket nagyon köszönjük! 

 
Futárszolgálattal GLS  igénybevétele esetén a csomagot utánvéttel a feladást követően másnap megkapja, banki átutalásos fizetési mód esetén a teljes összeg beérkezése után adjuk fel az árut, ezután következő munkanapon szállítjuk ki a megadott címre. A tapasztalataink alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy a FOXPOST házhozszállítás a csomag átadásától számítva több, mint 7 munkanapot is igénybe vehet! E-mailben értesítjük az áru feladásáról.
 
FOXPOST automatába történő kiszállítást is általában 5-7 munkanapon belül tudjuk teljesíteni, de a szolgáltató csúszásáért a felelősséget nem áll módunkban vállalni. Az automatába történt feladásról e-mailben tájékoztatjuk. 
 
Ha bármilyen oknál fogva nem kapja meg az árut a megadott határidőn belül, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! 
 
 

KISZÁLLÍTÁS

 A csomagot az alábbi módokon tudjuk Önnek eljuttatni:

Előzetes egyeztetés után lehetőség van a csomag személyes átvételére székhelyünkön. Ebben az esetben nincs kiszállítási díj, az átvétel ingyenes. Ha ezt a módot választja, készpénzben kérjük az áru ellenértékét, bankkártyát egyelőre nem áll módunkban elfogadni. Természetesen átvétel előtt átutalással is kiegyenlítheti a számlát, az összeg befolyása után tudjuk az árut átadni. 

 

Kérhet házhozszállítást GLS futárszolgálattal. Ennek a díja utánvéttel 1900 forint,  előre utalással 1800 forint.  A díj Magyarország területén belül érvényes.

A futár munkanapokon érkezik 8-17 óráig, ezért érdemes olyan címet megadni, ahol napközben tartózkodik. Sajnos a kézbesítés időpontját nem áll módunkban egyeztetni. 

Csomagját FOXPOST szolgáltatással is feladjuk. Ebben az esetben kérheti automatába történő feladást, illetve a házhozszállítást is. 

  • Automatába történő szállításkor a csomag átvételi pontra érkezése után a szolgáltató SMS-ben értesíti a címzettet és az üzenetben küld egy egyedi azonosító kódot, amely segítségével nyithatja ki az automata megfelelő ajtaját. A nyitókóddal bárki átveheti a csomagot az automatából. A csomag felvételére 3 nap áll rendelkezésre! Az utánvét összegét az automatáknál csak bankkártyával lehet kifizetni.  FOXPOST automatába szállítás díja 990 forint.
  • FOXPOST házhozszállítási szolgáltatását is igénybe veheti. Házhozszállítás esetén a futártól személyesen a címzett, a címhelyen tartózkodó családtagok, meghatalmazottak vehetik át a küldeményt. A kiszállítást megelőzően a futár telefonon egyeztet a címzettel az átvétel időpontjáról. Sikertelen kézbesítést követően a futár nem hagy értesítést, hanem a szolgáltató ügyfélszolgálata veszi fel a kapcsolatot a címzettel telefonon, hogy egyeztessenek a kiszállításról. FOXPOST házhozszállítás díja utánvéttel 2300 forint. A csomag és az utánvét összegét a futárnak csak készpénzben tudja kifizetni. 

KISZÁLLÍTÁS

 A csomagot az alábbi módokon tudjuk Önnek eljuttatni:

1. Előzetes egyeztetés után lehetőség van a csomag személyes átvételére székhelyünkön. Ebben az esetben nincs kiszállítási díj, az átvétel ingyenes. Ha ezt a módot választja, készpénzben kérjük az áru ellenértékét, bankkártyát egyelőre nem áll módunkban elfogadni. Természetesen átvétel előtt átutalással is kiegyenlítheti a számlát, az összeg befolyása után tudjuk az árut átadni. 

2. Kérhet házhozszállítást GLS futárszolgálattal. Ennek a díja utánvéttel 1900 forint,  előre utalással 1800 forint.  A díj Magyarország területén belül érvényes.

A futár munkanapokon érkezik 8-17 óráig, ezért érdemes olyan címet megadni, ahol napközben tartózkodik. Sajnos a kézbesítés időpontját nem áll módunkban egyeztetni. 
 

3. Csomagját FOXPOST szolgáltatással is feladjuk. Ebben az esetben kérheti automatába történő feladást, illetve a házhozszállítást is. 

  • Automatába történő szállításkor a csomag átvételi pontra érkezése után a szolgáltató SMS-ben értesíti a címzettet és az üzenetben küld egy egyedi azonosító kódot, amely segítségével nyithatja ki az automata megfelelő ajtaját. A nyitókóddal bárki átveheti a csomagot az automatából. A csomag felvételére 3 nap áll rendelkezésre! Az utánvét összegét az automatáknál csak bankkártyával lehet kifizetni.  FOXPOST automatába szállítás díja 990 forint.
  • FOXPOST házhozszállítási szolgáltatását is igénybe veheti. Házhozszállítás esetén a futártól személyesen a címzett, a címhelyen tartózkodó családtagok, meghatalmazottak vehetik át a küldeményt. A kiszállítást megelőzően a futár telefonon egyeztet a címzettel az átvétel időpontjáról. Sikertelen kézbesítést követően a futár nem hagy értesítést, hanem a szolgáltató ügyfélszolgálata veszi fel a kapcsolatot a címzettel telefonon, hogy egyeztessenek a kiszállításról. FOXPOST házhozszállítás díja utánvéttel 2300 forint. A csomag és az utánvét összegét a futárnak csak készpénzben tudja kifizetni. 

     A szolgáltató késedelméért felelősséget nem vállalunk!

 

FIZETÉS

Jelenleg csak készpénzben, banki átutalással és utánvéttel tudja kiegyenlíteni az áru értékét, de hamarosan a bankkártyás fizetés is elérhető lesz webáruházunkban. Utánvét esetében a GLS futárnál lehetőség van bankkártyás fizetésre. A FOXPOST automatáknál kizárólag bankkártyával tud fizetni. Készpénzben a személyes átvételkor, a GLS és FOXPOST futárnál fizethet.  

Bankszámlaszámunk: OTP Bank 11701011-21453740  

 

REKLAMÁCIÓ

Minden esetben törekszünk, hogy Ügyfeleink a termékeinkkel maximálisan meg legyenek elégedve. A szálgyártástól a termék csomagolásáig a folyamat szigorúan ellenőrzött. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy kifogástalan termékek kerüljenek a vásárlóinkhoz, hiszen hosszú távon számítunk az ügyfeleinkre. Előfordulhat azonban, hogy mégis hibás termék kerül kiszállításra. Kérjük, hogy ezt a problémát mihamarabb jelezze nekünk a info@t-active.eu email címen. Hivatkozással a rendelésszámra írja meg, milyen hibát észlelt és azt, hogy melyik megoldást választja az alábbiak közül.

 

Hibás áru

Hibás áru esetén kérheti a termék cseréjét ugyanolyan termékre, de választhat helyette másik terméket is. Ha a másik termék értéke magasabb a reklamált termék értékénél, akkor a különbözetet átutalással vagy utánvéttel készpénzben a futárnak kell kifizetni. Ebben az esetben futárral kiküldjük Önnek a csereterméket, és a futárnak oda tudja adni a visszaküldendő terméket. Ha a hibás termék kapcsán eláll a szerződéstől, akkor küldje vissza a terméket és a vételárat a visszaküldés költségével együtt Önnek a hibás áru kézhezvételétől számított 14 napon belül visszautaljuk. Ha készpénzben fizette az árut, ne felejtse el megadni bankszámlaszámát, ahova utalni tudunk.
Ha a választott másik termék olcsóbb, mint az eredeti hibás termék, akkor a két vételár különbözetét természetesen visszautaljuk az Ön részére. 

 

Nem hibás áru cseréje/Visszavét

Akkor is kérheti a termék cseréjét és visszavételét, ha nem hibás termékről van szó, csak meggondolta magát és eláll a szerződéstől. Az átvételtől számított 14 napon belül jelezze felénk a döntését írásban! Ez esetben kérjük, hogy az árut küldje vissza hozzánk. 
Székhelyünkre: 
BRUBECK Magyarország Kft  2097 Pilisborosjenő, Ezüsthegyi út 2/a vagy
Üröm OMV kút FOXPOST automatájába. 
Amennyiben ezt az opciót választja, a visszaszállítás költsége Önt terheli.

Ha FOXPOST automatán keresztül rendelt, akkor az eredeti megrendeléshez tartozó nyitókóddal ki tudja nyitni annak a csomagautomatának az ajtaját, amibe eredeti rendelése érkezett. A kód 14 napig érvényes. Így a visszaküldés ingyenes. 

Elállás esetén töltse ki a ÁSZF mellékleteként csatolt Elállási nyilatkozatot és tegye bele a visszaküldendő csomagba, de az is elegendő, ha elállási szándékát a info@t-active.eu e-mail címre írt levélben jelzi felénk. Az elállás megindoklása nem kötelező, de örülnénk, ha döntésének okait megosztaná velünk, hogy a jövőben minél jobban tudjuk kiszolgálni Önöket. Az áru ellenértékét az Ön által megadott bankszámlaszámra visszautaljuk a termék visszaérkezése után 14 napon belül.  

Ha a terméket cserélni szeretné, akkor jelezze ezt felénk e-mailben. Ezután nincs más teendője, mint visszaküldeni az árut és a webshopon keresztül megrendelni a másik kiválasztott terméket, mintha egy teljesen új tranzakció lenne. 

Cserefeltételek/Visszavét feltételek

Csak eredeti csomagolásban visszaküldött, címkével ellátott, sértetlen árut áll módunkban visszavenni, amit még nem vett használatba. A visszaküldött áru sértetlenségét (termék sértetlensége, eredeti csomagolása) munkatársunk ellenőrzi, mely folyamatot a csomag kibontásától az átvizsgálásáig videokamerával rögzítünk a félreértések elkerülése végett. Ha Ön a terméket használatba vette, illetve nem tudja hiánytalan csomagolásban, sérülésmentesen visszajuttatni, a címkét eltávolította, akkor nem áll módunkban visszavenni és a vételárat visszafizetni. 

Ha a csomag átvételekor sérülést talál a dobozon, kérjük rögtön az átvétel pillanatában jelezze a futárnak, akivel kárjegyzőkönyvet kell felvenni. Jegyzőkönyv hiányában nem tudunk szállítást érintő reklamációt elfogadni.

Amennyiben a termékről felbontás után derül ki, hogy bizonyítottan sérült és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a terméket a fentiek szerint ingyenesen kicseréljük.

Egészségügyi okokból a fehérneműk és zoknik esetében csak a hibás áruk cseréjére van lehetőség.

Reméljük, hogy termékeinkkel és az esetleges reklamációs ügyintézésünkkel meg lesz elégedve és sokáig az ügyfeleink között tisztelhetjük Önt. Jó vásárlást!